آخرین روز جشنواره فیلم فجر تینو صالحی به فاتح خرمشهر اشاره کرد و المیرا دهقانی از یک شخصیت انسانی فوتبالی گفت. سیامک صفری «شور عاشقی» را روایتگر تراژدی عاشورا دانست و مدیر بازار فیلم درباره پرطرفدارترین بخش جشنواره صحبت کرد.
به گزارش اتحادنیوز، بالأخره به آخرین روز جشنواره فیلم فجر رسیدیم. خستهایم اما شوق دیدن 3 فیلم سینمایی دیگر و تماشای تجربههای جدید هر خستگی را از ما دور میکند.
امروز با احمد گریه میکنیم، با پرویز خان کف میزنیم و در پایان شور عاشقی ما را با خود خواهد برد.
بهترین توصیف برای فیلم سینمایی احمد را حامد عسکری، شاعر اهل بم در صفحه مجازی خود منتشر کرد.
غم بم این قدر سنگین است که در دقایقی از فیلم باید حیا را کنار گذاشت و بلند بلند ضجه زد.
فیلم سینمایی احمد اگرچه دیر به برج میلاد آمد اما خوش درخشید. فیلمی متفاوت از فرماندهای جاودان که خودش را خرج مردم میکرد؛ شهید احمد کاظمی.
تینو صالحی نقش شهید کاظمی را بازی کرد و در این نقش خوش درخشید تا یکی از شانسهای دریافت سیمرغ بهترین بازیگر مرد جشنواره باشد. او در گفتوگویی با خبرنگار تسنیم گفت: یکی از سختترین کارهایی بوده که تاکنون انجام دادم.
صالحی احمد را اینگونه وصف کرد: «فاتح خرمشهر.»
امیرعباس ربیعی کارگردان فیلم در خصوص اینکه چطور شد شهید احمد کاظمی را از ماجرای زلزله بم روایت کرد، گفت: احساس کردم که برگ نگفتهای درباره فرماندهان شهید است. چون به هر حال حیطه فرماندهان بیشتر نظامی و جنگ است. اما چون این اتفاق بیشتر به موضوع اجتماعی برمیگردد نیاز امروز ما بود و توجه مسئولین به مردم در آن مطرح میشد احساس کردم این روایت برای امروز ما خیلی مفید است.
حبیب والینژاد تهیهکننده فیلم «احمد» تأکید کرد: احمد همه وجودش را برای مردم فدا کرد. برای اعتقادات خودش؛ یعنی آن چیزی که دوست داشته و به آن باور داشته برای مردم گذاشته است.
حمیدرضا جعفریان رئیس سازمان سینمایی سوره خاطرنشان کرد: ما در این فیلم تلاش کردیم یک مقطع و برش و زاویهای را نشان دادیم اتفاقاً با بقیه کارهای دفاعمقدسی که به شهدای ما میپردازد، یک تمایزی داشته باشد.
فیلم سینمایی پرویز خان دوباره حال و هوای روزهای فوتبالی در برج میلاد را برایمان زنده کرد.
روزهایی که هر حمله تیم ملی خبرنگاران را نیمخیز میکرد و هر گلی که به ثمر میرسید، آنها را در آغوش هم میفرستاد.
حال و هوای فیلم پرویز خان هم چنین بود؛ هر گلی که در فیلم زده میشد، مخاطبان تشویق میکردند و سوت میزدند. ما به فینال آسیا نرفتیم، شاید چون پرویز خان نداشتیم.
بازی چشمگیر سعید پورصمیمی در این فیلم سینمایی بسیاری از توجهات را به خود جلب کرد، به نظر میرسد که باید او را یکی از شانسهای سیمرغ بدانیم.
علی ثقفی کارگردان فیلم به این نکته اشاره کرد: هدف فیلم شناخت پرویز دهداری است و تمرکز بر مسائل انسانی و روابط انسانی این شخصیت برای موضوعات مطرح شده است.
المیرا دهقانی که نقش دختر پرویز دهداری را در فیلم بازی میکرد، گفت: بازیگرهای این فیلم برای رسیدن به نقش خیلی تلاش کردند و تمرینهای بسیاری داشتیم. خیلی صحبت کردیم هم با دخترشان و هم با خود آقای ثقفی و بعد از آن یک مقداری اتسمفر و فضای فوتبالی که به آن آشنا بودم در نهایت چیزی که روی پرده میبینید.
حسن روشن پیشکسوت فوتبال که در اکران فیلم «پرویز خان» در برج میلاد حضور داشت به خبرنگار تسنیم گفت: پرویز دهداری شخصیت بزرگ و تأثیرگذاری در ورزش کشور خصوصاً فوتبال ما به شمار میرود.
دختر پرویز دهداری به همراه خانواده خود به برج میلاد آمده بودند؛ او فیلم «پرویز خان» و مفاهیم آن را در یک عبارت توصیف کرد: ترجمان انسانیت، فداکاری، مدیریت، اقتدار، مهربانی و پدر به معنای واقعی نه برای من بلکه برای تمام آن بچهها که در آن برهه کسوت مربیگری را داشتند.
خسرو احمدی بازیگر سینما و تلویزیون که نقش محوری در «پرویز خان» داشت، افزود: حتماً از مخاطبان دعوت میکنم «پرویز خان» را تماشا کنند؛ من که خودم فوتبالی نبودم از این فیلم لذت بردم.
اگر در سینما از تراژدی حرف میزنیم، صحنه کربلا پر از اتفاقاتی است که دل هر انسانی را به درد میآورد. جشنواره فیلم فجر امسال با فیلمی به انتها رسید که تمامی لحظات آن تراژدی است؛ شور عاشقی و داستانی درباره شهادت امام حسین علیهالسلام.
داریوش یاری که با ساخت مستند «کربلا جغرافیای تاریخ»، نمایشی متفاوت از واقعه کربلا را پیش چشم مخاطبان قرار داده بود، این بار با شور عاشقی پا به جشنواره فیلم فجر گذاشته تا روایتگر دیگر اتفاقات مهم تاریخی در همین موضوع باشد.
داریوش یاری پس از اکران فیلمش به خبرنگار تسنیم گفت: شور عاشقی لطف پروردگار و عنایت حضرت بود؛ روزی ما شد، کار کردیم. چند سالی بود که دنبالش بودم این فیلم را کار بکنم.
سیامک صفری بازیگر سینما و تلویزیون که در فیلم «شور عاشقی» ایفای نقش میکند به این نکته اشاره کرد: «شور عاشقی» یک تیزهوشی در روایت خودش دارد. در واقع قصه، قصه عاشقانهای است که آن تراژدی عاشورا در واقع به گونهای این دو به هم قلاب شدهاند و روایت را جذاب کرده است. به نظر میرسد مخاطبان از تماشای این فیلم لذت خواهند برد.
بازار بینالملل یکی از بخشهای پرطرفدار و مهم جشنواره فجر است؛ میهمانان خارجی حاضر در این بخش از علاقهمندان به سینمای ایران هستند و آثار متعددی را از سینمای ایران در دورههای مختلف جشنواره خریداری کردهاند.
در گفت وگو با مدیر بخش بازار بینالملل کم و کیف حضور میهمانان خارجی و آشنایی آنان با محصولات سینمای ایران را جویا شدیم.
فاطمه جواهرساز مدیر بازار فیلم جشنواره بینالمللی فیلم فجر خاطرنشان کرد: ما در این دوره سعی کردیم میهمانان جدید و تازهای را در این جشنواره داشته باشیم که حرفهای و آشنا به کار و متخصص در این حوزهاند؛ از کشورهای مختلف میهمان داریم در این بازار 6 پاویون وجود دارد. پاویونهایی که در این بازار شرکت دارند روسیه، ترکیه، چین، بنگلادش، کشورهای مشترک المنافع و پاویون شرکت هند است.
چهل و دومین جشنواره فیلم فجر آخرین دقایق خود را پشت سر میگذارد و همه توجهات به ساعت 19 روز یکشنبه 22 بهمن خیره است تا معلوم شود، سیمرغ ها نصیب کدام هنرمندان خواهد شد.
جشنواره امسال پر از اتفاقات تلخ و شیرین بود؛ از فیلمهایی که ما را خنداندند تا آثاری که اشک را بر چشمان ما جاری کردند. فوتبال و مسابقات تیم ملی هم که حسابی به جذابیتهای جشنواره اضافه کرد.
آخرین اخبار مربوط به افغانستان و بین الملل را در سایت خبری اتحادنیوز دنبال کنید.
منبع: خبرگزاری تسنیم