بیش از ۶۰۰ مهاجری که از بندر صفاقس تونس مجبور به ورود به منطقه صحرا شده اند توسط هلال احمر تونس تحت مراقبت قرار گرفته اند. عبداللطیف چابو، رئیس این سازمان امدادرسانی روز چهارشنبه به خبرگزاری فرانسه گفت که آنان اجازه پذیرش صدها مهاجری را که در نزدیکی پوسته مرزی راس جدیر در مرز لیبیا بدون آب و غذا مانده بودند، دریافت کرده است.
او گفت که این سازمان در مجموع ۶۳۰ پناهنده را بین یکشنبه تا دوشنبه پذیرفت و این تعداد ممکن است در روزهای آینده افزایش یابد. پناهجویان از مناطق مختلف تونس و لیبیا آمده اند. گروه های کوچک تری از مردم هنوز در منطقه مرزی سرگردان هستند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، ده ها نفر از جمله کودکان در ساختمان مکتبی در بن گوردان در غرب راس جدیر اسکان داده شدند.
پس از درگیری با ساکنان شهر بندری صفاقس، صدها مهاجر افریقایی در روزهای اخیر به منطقه صحرا گریخته و یا به زور به آنجا رانده شده اند. به گزارش رسانه ها و سازمان های حقوق بشری، حدود ۲۶۰ نفر روز دوشنبه به شهرهای تونس از جمله مدنین، تاتاوین و گابس منتقل شدند.
صفاقس یکی از بنادر کشورهای افریقایی است که همواره پناهجویان از آنجا با قایق سفر به مقصد اروپا را آغاز می کنند. دومین شهر بزرگ تونس حدود ۱۳۰ کیلومتر با جزیره لامپدوزای ایتالیا فاصله دارد.
در تونس، پس از آنکه قیس سعید، رئیس جمهور این کشور در ماه فبروری «انبوهی» ازمهاجران غیرقانونی را به “توطئه جنایتکارانه” متهم کرد، حملات با انگیزه های نژادپرستانه علیه مردم کشورهای جنوب صحرای افریقا افزایش یافته است.
سازمان ملل: بیش از سه میلیون پناهجو پس از آغاز درگیری ها در سودان
به گفته سازمان ملل متحد، درگیری در سودان که تقریباً سه ماه است ادامه دارد، بیش از سه میلیون نفر را مجبور به فرار کرده است. سازمان بین المللی مهاجرت (IOM) روز چهارشنبه اعلام کرد که حدود ۷۲۴ هزار نفر از جنگ بین اردو و شبه نظامیان به خارج از کشور گریخته اند. بنابراین تعداد آوارگان داخلی در این کشور بیش از ۲.۴ میلیون نفر است.
سخنگوی سازمان بین المللی مهاجرت به خبرگزاری فرانسه گفت: «ما از سه میلیون نفر که در نتیجه درگیری در سودان آواره شده اند، فراتر رفته ایم. او گفت که این “بیشتر از یک عدد است.”
کشورهای همسایه سودان؛ مصر و چاد بیشترین تعداد افرادی را که به خارج از این کشور آواره شده اند، پذیرفتند. تعداد واقعی پناهجویان از سودان احتمالاً بیشتر از ارقام رسمی (IOM) است.
از اواسط اپریل، سودان با جنگ قدرت بین ارتش عبدالفتاح البرهان، حاکم نظامی و شبه نظامیان معاون سابق وی، محمد حمدان داگلو، متزلزل شده است. از آن زمان تاکنون گفته می شود که تقریباً ۳۰۰۰ نفر کشته شده اند، اما تعداد واقعی قربانیان احتمالاً بسیار بیشتر از این باشد. سازمان ملل نسبت به “جنگ داخلی فراگیر” و “بی ثباتی” کل منطقه هشدار داد.
سخنگوی سازمان بین المللی مهاجرت گفت: «ما نمی توانیم به سادگی به سودان پشت کنیم، توقف فوری درگیری ها ضروری است.» او خواستار “حمایت پایدار جامعه بین المللی برای ارائه کمک و محافظت به مردم آسیب دیده” شد.
اخبار بیشتر: etehadnews