بنا بر قانون ایتالیا کشتی های نجات پناهجویان باید در بندرهای دوردست لنگر بیاندازند. به گزارش سازمان «اس او اس مدیترانه» که این کشتی را اداره میکند، «اوشین وایکینگ» به روز پنجشنبه پس از تفتیش توسط نیروهای گارد ساحلی توقیف شد.
به گزارش سازمان امدادگر «اس او اس مدیترانه» کشتی«اوشین وایکینگ» به روز سه شنبه هفت صبح در بندر چیویتاوکیا توسط گارد ساحلی ایتالیا مورد تفتیش قرارگرفته است. پیش از آن ۵۷ پناهجوی نجات یافته در بحیره مدیترانه سوار این کشتی شده بودند.
این سازمان امدادگر در ادامه گفت که در طی بازرسی این کشتی چند مشکل کوچک تخنیکی و اداری به میان آمده است. سپس به خدمه آن دستور داده شد که این بندر را ترک نکند.
در این میان پنج سازمان امدادگر دیگر به شمول داکتران بدون مرز به روز پنجشنبه شکایتی را در مورد این قانون ویژه و عملکرد نهادهای دولتی ایتالیا به کمیسیون اتحادیه اروپا ارائه کردند.
بر اساس این قانون و عملکرد نهادهای دولتی، به کشتی های نجات، بندرهای مشخصی اختصاص داده میشود که از محل نجات پناهجویان دورتر است.
از نظر این سازمان ها، ایتالیا با این قانون از قوانین اتحادیه اروپا و تعهدات بین المللی در زمینه نجات از بحر، تخطی میکند.
رئیس ماموریت داکتران بدون مرز گفت: «ما هر روز را در مناطق جستجو و نجات به سرمیبریم، حالا در این بندر گیرماندهایم و یا در مسیر حرکت به سوی یک بندر دورتر هستیم. با این قوانین جان انسان ها به خطر میافتد.»
بر اساس این قانون که در ماه فبروری توسط پارلمان ایتالیا در روم تصویب شد، کشتی های نجات پناهجویان اجازه دارند هربار فقط یک ماموریت نجات انجام دهند و باید پس از آن به سوی بندری حرکت کنند که نهادهای دولتی به آنها اختصاص میدهند.
سازمان های امدادگر میگویند که این کشتی ها به خاطر این قانون نمیتوانند در برابر وضعیت های اضطراری واکنش نشان دهند و باید به جای حرکت به سوی نزدیک ترین محل ممکن به سوی بندرهایی حرکت کنند که اغلب بسیار دوردست هستند.
اخبار بیشتر:etehadnews